Caffe Condotti

 
 
Φτιάχνεται με 7 γρ. πολύ λεπτά αλεσμένο,καβουρδισμένο καφέ, αποσταγμένο με νερό υψηλής πίεσης και ζεσταμένο στους 93-96 °C. Το κλασικό φλιτζάνι του εσπρέσο είναι περίπου 40-50 ml (ποτέ πάνω από 50 ml) δυνατού μαύρου καφέ, σερβιρισμένου σε φλιτζάνι χωρητικότητας 60 ml.
Είναι ένας espresso 30ml με την προσθήκη μιας κουταλιάς ζεστού αφρόγαλα και μια ροζέτα σαντιγύ που τοποθετείται στο κέντρο του φλιτζανιού. Σερβίρεται στο φλιτζάνι του espresso.
Ένα φλιτζάνι κανονικού εσπρέσο με μικρή ποσότητα κάποιου οινοπνευματώδους ποτού ή λικέρ ενώ το αγαπημένο πρωινό ρόφημα των κατοίκων της βορείου Ιταλίας είναι ο εσπρέσο "διορθωμένος" με grappa.
Είναι ο διπλός espresso, όπου ο χρόνος εκχύλισης είναι 25'' και η παραγόμενη ποσότητα espresso είναι 60ml. Παρασκευάζεται στο διπλό κλείστρο με 2 δόσεις καφέ. Σερβίρεται σε φλιτζάνι του cappuccino.
Για την Παρασκευή του espresso lungo ακολουθούμε την ίδια διαδικασία του espresso, με τη μόνη διαφορά ότι ο χρόνος εκχύλισης είναι 30'' και η παραγόμενη ποσότητα στο φλιτζάνι είναι 42ml. Σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso.
Είναι ένας espresso 30ml με την προσθήκη μιας κουταλιάς ζεστού αφρόγαλα που τοποθετείται στο κέντρο της κρέμας espresso. Σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso.
Για την Παρασκευή του espresso ristretto ακολουθούμε την ίδια διαδικασία του espresso, με τη μόνη διαφορά ότι ο χρόνος εκχύλισης είναι 18-20'' και η παραγόμενη ποσότητα στο φλιτζάνι είναι 18-10ml. Σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso.
Είναι ένας κανονικός εσπρέσο με ένα μικρό κομματάκι φλούδας λεμονιού. Ο Βραζιλιάνικος cafezino, ο αντίστοιχος εσπρέσο, σερβίρεται επίσης με μία φέτα λεμονιού.
Διαφανές φλιτζάνι βάζουμε 1/2 oz σιρόπι γεύσης (οποιαδήποτε). Δόση 7 gr σωστά κομμένο καφέ. Καθάρισμα του χείλους της "κουτάλας". Σταθερή πίεση με το tamper. Απόσταξη για 25 sec για λήψη 25 cc espresso. Σερβίρεται σε διαφανές φλιτζάνι.
Χτυπήστε στο blender για περίπου 10 δευτερόλεπτα ένα διπλό espresso με πάγο(σε διπλή αναλογία απ'αυτή του καφέ)και ζάχαρη.Σερβίρετε το περιεχόμενο σε ψηλό κωνικό ποτήρι.
Σε γυαλινο ποτηρί για να φαίνονται τα διαφορετικά στρώματα,βαζουμε πρώτα μια δοση espresso condotti ,μετά σοκολάτα πικρή ζεστή και απο πάνω το αφρόγαλο.
Ο δυνατός, αρωματικός espresso περιχύνεται με ζεστο γάλα και καλύπτεται με τη χαρακτηριστική στρώση αφρού γάλακτος (1/3 καφέ, 1/3 γάλα, 1/3 αφρός γάλακτος).
Παρασκευάστε ένα διπλό espresso και προσθέστε πλούσιο δεμένο ζεστό αγρόγαλα,καλύπτοντας με στρώση απο σαντιγί. Διακοσμείτε με ραβδώσεις σιροπιού καραμέλας
Espresso normale με ζεστό αφρόγαλα,γαρνιρισμένος με σαντιγί και σκόνη κακάο.
Χτυπήστε στο blender για περίπου 10 δευτερόλεπτα ένα διπλό espresso με πάγο και ζάχαρη.Σερβίρετε το περιεχόμενο σε ψηλό κωνικό ποτήρι.Στη συνέχεια χτυπήστε στο blender κρύο φρέσκο γάλα,μέχρι να γίνει πλούσιο και δεμένο αφρόγαλα και προσθέστε στο ρόφημα.
Σε ένα ψηλό, χοντρό ποτήρι κατά προτίμηση γυάλινο, προστίθεται πολύ ζεστό αφρόγαλα και γάλα όμοιο με αυτό που σερβίρουμε στον cappuccino. Στη συνέχεια προστίθεται αργά και προσεκτικά ένας espresso, έτσι ώστε να σχηματισθεί ο χαρακτηριστικός χρωματισμός των τριών επιπέδων (συνολικά περιπου 240ml).
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Συνταγές-Barista Συνταγές Καφέ

Κατάστημα

Τα γραφεία της εταιρίας μας βρίσκονται στη Καρακάση 112, Κάτω Τουμπα, Θεσσαλονίκη
  • 2310 307001
  • 6987563458
  • 6948601380
  • 2310 307001