• Αρχική
  • Εταιρεία
    • Η Εταιρεία
    • Εγκαταστάσεις
    • Πιστοποιήσεις
    • Η Ιστορία του Καφέ
    • Τεχνικά Χαρακτηριστικά Καφέ
    • Τα Στάδια Παραγωγής του Καφέ
    • Καφές και Υγεία
  • Καφές
    • Espresso
    • Καφές Φίλτρου
    • Ελληνικός
    • Decafeine
  • Προϊόντα
    • Σοκολάτα
    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια
    • Τσάι
    • Ice Tea
    • Περί Φυτών ο Λόγος
    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
  • Συνταγές
    • Γενικές Συμβουλές για την Παρασκευή Καφέ
    • Συνταγές Καφέ
    • Συνταγές Ροφημάτων
    • Γλυκά με Καφέ
    • Cocktail με Καφέ
    • Barista Manual
  • Μηχανές
    • Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης
    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • Μηχανές Kαφέ Εspresso με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • Μηχανές Καφέ Espresso με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • Επαγγελματικές μηχανές VBM
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ με Διανεμητή Δόσης
    • Mύλοι Άλεσης Καφέ on Demand
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • Μίξερ
    • Σοκολατιέρες
    • Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες
    • Μηχανές Καφέ Οικίας – Γραφείου
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Espresso
    • Παραδοσιακές Μηχανές Καφέ Espresso
    • Είδη Συντήρησης
    • Φίλτρα Νερού
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Αξεσουάρ
    • Αξεσουάρ Barista
    • Πατητήρια
    • Θέσεις Πατητηριών
    • Δοχεία Χτυπήματος
    • Rinsers
    • Γαλατιέρες
    • Θερμόμετρα
    • Βούρτσες
    • Χάρτινα Φίλτρα
    • Brewing
  • Νέα
  • Επικοινωνία
caffe condotti
  • Αρχική
  • Εταιρεία
    • Η Εταιρεία
    • Εγκαταστάσεις
    • Πιστοποιήσεις
    • Η Ιστορία του Καφέ
    • Τεχνικά Χαρακτηριστικά Καφέ
    • Τα Στάδια Παραγωγής του Καφέ
    • Καφές και Υγεία
  • Καφές

    Espresso

    • Espresso Alcentro
    • Espresso Condotti Oro
    • Espresso Vicollo
    • Espresso Condotti Crema
    • Κάψουλες Αλουμινίου Espresso Condotti
    • Decafeine Espresso

    Καφές Φίλτρου

    • Καφές Φίλτρου Αρωματισμένος
    • Εκλεπτυσμένα Χαρμάνια
    • Καφές Γεωγραφικής Προέλευσης
    • Decafeine Φίλτρου

    Ελληνικός

    • Ελληνικός Καφές Κλασσικός – Ξανθός
    • Ελληνικός Καφές Παραδοσιακός – Σκούρος
    • Ελληνικός Καφές Μέτριος
    • Decafeine Ελληνικός

    Decafeine

    • Decafeine Espresso
    • Decafeine Φίλτρου
    • Decafeine Ελληνικός
    • Espresso
    • Καφές Φίλτρου
    • Ελληνικός
    • Decafeine
  • Προϊόντα

    Προϊόντα Τσάι
    & Σοκολάτας

    Σοκολάτα

    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια

    Τσάι

    • Ice Tea
    • Περί Φυτών ο Λόγος

    Άλλα Προϊόντα

    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
    • Σοκολάτα
    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια
    • Τσάι
    • Ice Tea
    • Περί Φυτών ο Λόγος
    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
  • Συνταγές

    Συνταγές Καφέ

    • Espresso
    • Espresso Con Panna
    • Espresso Coretto
    • Espresso Doppio
    • Espresso Lungo
    • Espresso Macchiato
    • Espresso Ristretto
    • Espresso Romano
    • Espresso με Γεύσεις
    • Freddo Espresso
    • Mochaccino Espresso
    • Cappuccino
    • Cappuccino Caramelo
    • Cappuccino Vienua
    • Freddo Cappuccino
    • Latte Macchiato

    Συνταγές Ροφημάτων

    • Σοκολάτα Ζεστή
    • Ζεστή Σοκολάτα με Ρούμι
    • Σοκολάτα Απευθείας από το Μεξικό
    • Milkshake Σοκολάτας
    • Σοκολάτα Κρύα Βιενουά

    Cocktail με Καφέ

    • Cocktail Espresso Condotti
    • Cocktail Espresso Condotti Beatrice
    • Cocktail με Espresso Affogato
    • Cocktail Espresso Condotti με Μοσχάτο Λήμνου
    • Cocktail Condotti Μandola (ζεστό)
    • Cocktail Irish Coffee

    Γλυκά με Καφέ

    • Κέικ Espresso με Γλάσο Mocca
    • Τιραμισού
    • Μους Caffe
    • Σεμιφρέντο με Καφέ
    • Cheese Cake Coffee
    • Cupcakes με Espresso Condotti
    • Panna Cotta Coffee

    Κατεβάστε το
    Barista Manual

    • Γενικές Συμβουλές για την Παρασκευή Καφέ
    • Συνταγές Καφέ
    • Συνταγές Ροφημάτων
    • Γλυκά με Καφέ
    • Cocktail με Καφέ
    • Barista Manual
  • Μηχανές

    Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης

    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • - Με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • - Με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • - Υπεραυτόματες Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • - Με Διανεμητή Δόσης
    • - On Demand
    • - Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • - Σοκολατιέρες
    • - Μίξερ
    • - Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες

    Μηχανές Καφέ Οικίας - Γραφείου

    • Υπεραυτόματες
    • Παραδοσιακές

    Είδη Συντήρησης

    • Φίλτρα Νερού
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ

    Αξεσουάρ

    • Barista
    • - Πατητήρια
    • - Θέσεις Πατητηριών
    • - Δοχεία Χτυπήματος
    • - Rinsers
    • - Γαλατιέρες
    • - Θερμόμετρα
    • - Βούρτσες
    • - Χάρτινα Φίλτρα
    • - Brewing
    • Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης
    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • Μηχανές Kαφέ Εspresso με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • Μηχανές Καφέ Espresso με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • Επαγγελματικές μηχανές VBM
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ με Διανεμητή Δόσης
    • Mύλοι Άλεσης Καφέ on Demand
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • Μίξερ
    • Σοκολατιέρες
    • Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες
    • Μηχανές Καφέ Οικίας - Γραφείου
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Espresso
    • Παραδοσιακές Μηχανές Καφέ Espresso
    • Είδη Συντήρησης
    • Φίλτρα Νερού
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Αξεσουάρ
    • Αξεσουάρ Barista
    • Πατητήρια
    • Θέσεις Πατητηριών
    • Δοχεία Χτυπήματος
    • Rinsers
    • Γαλατιέρες
    • Θερμόμετρα
    • Βούρτσες
    • Χάρτινα Φίλτρα
    • Brewing
  • Νέα
  • Επικοινωνία
Facebook Instagram

caffe condotti
  • Αρχική
  • Εταιρεία
    • Η Εταιρεία
    • Εγκαταστάσεις
    • Πιστοποιήσεις
    • Η Ιστορία του Καφέ
    • Τεχνικά Χαρακτηριστικά Καφέ
    • Τα Στάδια Παραγωγής του Καφέ
    • Καφές και Υγεία
  • Καφές

    Espresso

    • Espresso Alcentro
    • Espresso Condotti Oro
    • Espresso Vicollo
    • Espresso Condotti Crema
    • Κάψουλες Αλουμινίου Espresso Condotti
    • Decafeine Espresso

    Καφές Φίλτρου

    • Καφές Φίλτρου Αρωματισμένος
    • Εκλεπτυσμένα Χαρμάνια
    • Καφές Γεωγραφικής Προέλευσης
    • Decafeine Φίλτρου

    Ελληνικός

    • Ελληνικός Καφές Κλασσικός – Ξανθός
    • Ελληνικός Καφές Παραδοσιακός – Σκούρος
    • Ελληνικός Καφές Μέτριος
    • Decafeine Ελληνικός

    Decafeine

    • Decafeine Espresso
    • Decafeine Φίλτρου
    • Decafeine Ελληνικός
    • Espresso
    • Καφές Φίλτρου
    • Ελληνικός
    • Decafeine
  • Προϊόντα

    Προϊόντα Τσάι
    & Σοκολάτας

    Σοκολάτα

    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια

    Τσάι

    • Ice Tea
    • Περί Φυτών ο Λόγος

    Άλλα Προϊόντα

    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
    • Σοκολάτα
    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια
    • Τσάι
    • Ice Tea
    • Περί Φυτών ο Λόγος
    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
  • Συνταγές

    Συνταγές Καφέ

    • Espresso
    • Espresso Con Panna
    • Espresso Coretto
    • Espresso Doppio
    • Espresso Lungo
    • Espresso Macchiato
    • Espresso Ristretto
    • Espresso Romano
    • Espresso με Γεύσεις
    • Freddo Espresso
    • Mochaccino Espresso
    • Cappuccino
    • Cappuccino Caramelo
    • Cappuccino Vienua
    • Freddo Cappuccino
    • Latte Macchiato

    Συνταγές Ροφημάτων

    • Σοκολάτα Ζεστή
    • Ζεστή Σοκολάτα με Ρούμι
    • Σοκολάτα Απευθείας από το Μεξικό
    • Milkshake Σοκολάτας
    • Σοκολάτα Κρύα Βιενουά

    Cocktail με Καφέ

    • Cocktail Espresso Condotti
    • Cocktail Espresso Condotti Beatrice
    • Cocktail με Espresso Affogato
    • Cocktail Espresso Condotti με Μοσχάτο Λήμνου
    • Cocktail Condotti Μandola (ζεστό)
    • Cocktail Irish Coffee

    Γλυκά με Καφέ

    • Κέικ Espresso με Γλάσο Mocca
    • Τιραμισού
    • Μους Caffe
    • Σεμιφρέντο με Καφέ
    • Cheese Cake Coffee
    • Cupcakes με Espresso Condotti
    • Panna Cotta Coffee

    Κατεβάστε το
    Barista Manual

    • Γενικές Συμβουλές για την Παρασκευή Καφέ
    • Συνταγές Καφέ
    • Συνταγές Ροφημάτων
    • Γλυκά με Καφέ
    • Cocktail με Καφέ
    • Barista Manual
  • Μηχανές

    Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης

    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • - Με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • - Με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • - Υπεραυτόματες Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • - Με Διανεμητή Δόσης
    • - On Demand
    • - Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • - Σοκολατιέρες
    • - Μίξερ
    • - Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες

    Μηχανές Καφέ Οικίας - Γραφείου

    • Υπεραυτόματες
    • Παραδοσιακές

    Είδη Συντήρησης

    • Φίλτρα Νερού
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ

    Αξεσουάρ

    • Barista
    • - Πατητήρια
    • - Θέσεις Πατητηριών
    • - Δοχεία Χτυπήματος
    • - Rinsers
    • - Γαλατιέρες
    • - Θερμόμετρα
    • - Βούρτσες
    • - Χάρτινα Φίλτρα
    • - Brewing
    • Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης
    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • Μηχανές Kαφέ Εspresso με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • Μηχανές Καφέ Espresso με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • Επαγγελματικές μηχανές VBM
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ με Διανεμητή Δόσης
    • Mύλοι Άλεσης Καφέ on Demand
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • Μίξερ
    • Σοκολατιέρες
    • Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες
    • Μηχανές Καφέ Οικίας - Γραφείου
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Espresso
    • Παραδοσιακές Μηχανές Καφέ Espresso
    • Είδη Συντήρησης
    • Φίλτρα Νερού
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Αξεσουάρ
    • Αξεσουάρ Barista
    • Πατητήρια
    • Θέσεις Πατητηριών
    • Δοχεία Χτυπήματος
    • Rinsers
    • Γαλατιέρες
    • Θερμόμετρα
    • Βούρτσες
    • Χάρτινα Φίλτρα
    • Brewing
  • Νέα
  • Επικοινωνία
Facebook Instagram

Κέικ Espresso με Γλάσο Mocca

1 Φεβρουαρίου, 2023
Γλυκά με Καφέ
Κέικ Espresso με Γλάσο Mocca

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, σόδα, αλάτι και βανίλια. Σε μία γαλατιέρα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Συγχρόνως, διαλύουμε τον καφέ σε 1 φλ.τσ. βραστό νερό, τον προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση, μερικά δευτερόλεπτα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα το ξινόγαλο με τα αβγά. Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου-καφέ στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί. Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές. Μοιράζουμε τον χυλό του κέικ στις δύο βουτυρωμένες φόρμες και ψήνουμε για 22′-24′. Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.  

Για να φτιάξουμε το γλάσο, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, βάζοντας αρχικά 3 κ.σ.κρέμα γάλακτος, για να ελέγξουμε την υφή. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και την άλλη, ώστε το γλάσο να είναι αφράτο και να μπορεί να στρωθεί στο κέικ. Βάζουμε σε πιατέλα το ένα κέικ, στρώνουμε μια παχιά στρώση γλάσου και τοποθετούμε επάνω το άλλο κέικ. Με τη φαρδιά λάμα ενός μαχαιριού ή με στενή σπάτουλα καλύπτουμε το επάνω μέρος με το υπόλοιπο γλάσο, αφήνοντας τα πλαϊνά όπως είναι, για να φαίνονται οι στρώσεις του γλυκού.

Υλικά

  • 2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο αγελαδινό)
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 φλ.τσ. ξινόγαλο
  • 3 κ.σ. κόκκους espresso καφέ CONDOTTI
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 1 κ.γ. σόδα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • δύο στρογγυλές φόρμες-ταψάκια αντικολλητικά
  • για το γλάσο:
  • 430 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ Condotti
  • 170 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης

Σχετικά Άρθρα


Σεμιφρέντο με Καφέ
Σεμιφρέντο με Καφέ
1 Φεβρουαρίου, 2023
Γλυκά με Καφέ
Panna Cotta Coffee
Panna Cotta Coffee
1 Φεβρουαρίου, 2023
Γλυκά με Καφέ

Condotti since 2013

2310 307001
698 7563458

Καρακάση 112 Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη 54453

Facebook Instagram
Eurocert
Eurocert
Alcafe
Alcafe
Speciality coffee Associaton
Speciality coffee Associaton

© 2023 Caffe Condotti. All rights Reserved | Πολιτική Απορρήτου