• Αρχική
  • Εταιρεία
    • Η Εταιρεία
    • Εγκαταστάσεις
    • Πιστοποιήσεις
    • Η Ιστορία του Καφέ
    • Τεχνικά Χαρακτηριστικά Καφέ
    • Τα Στάδια Παραγωγής του Καφέ
    • Καφές και Υγεία
  • Καφές
    • Espresso
    • Καφές Φίλτρου
    • Ελληνικός
    • Decafeine
  • Προϊόντα
    • Σοκολάτα
    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια
    • Τσάι
    • Ice Tea
    • Σπιτική Λεμονάδα
    • Περί Φυτών ο Λόγος
    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
  • Συνταγές
    • Γενικές Συμβουλές για την Παρασκευή Καφέ
    • Συνταγές Καφέ
    • Συνταγές Ροφημάτων
    • Γλυκά με Καφέ
    • Cocktail με Καφέ
    • Barista Manual
  • Μηχανές
    • Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης
    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • Μηχανές Kαφέ Εspresso με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • Μηχανές Καφέ Espresso με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • Επαγγελματικές μηχανές VBM
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ με Διανεμητή Δόσης
    • Mύλοι Άλεσης Καφέ on Demand
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • Μίξερ
    • Σοκολατιέρες
    • Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες
    • Μηχανές Καφέ Οικίας – Γραφείου
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Espresso
    • Παραδοσιακές Μηχανές Καφέ Espresso
    • Είδη Συντήρησης
    • Φίλτρα Νερού
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Αξεσουάρ
    • Αξεσουάρ Barista
    • Πατητήρια
    • Θέσεις Πατητηριών
    • Δοχεία Χτυπήματος
    • Rinsers
    • Γαλατιέρες
    • Θερμόμετρα
    • Βούρτσες
    • Χάρτινα Φίλτρα
    • Brewing
  • Νέα
  • Επικοινωνία
caffe condotti
  • Αρχική
  • Εταιρεία
    • Η Εταιρεία
    • Εγκαταστάσεις
    • Πιστοποιήσεις
    • Η Ιστορία του Καφέ
    • Τεχνικά Χαρακτηριστικά Καφέ
    • Τα Στάδια Παραγωγής του Καφέ
    • Καφές και Υγεία
  • Καφές

    Espresso

    • Espresso Alcentro
    • Espresso Condotti Oro
    • Espresso Vicollo
    • Espresso Condotti Crema
    • Κάψουλες Αλουμινίου Espresso Condotti
    • Decafeine Espresso

    Καφές Φίλτρου

    • Καφές Φίλτρου Αρωματισμένος
    • Εκλεπτυσμένα Χαρμάνια
    • Καφές Γεωγραφικής Προέλευσης
    • Decafeine Φίλτρου

    Ελληνικός

    • Ελληνικός Καφές Κλασσικός – Ξανθός
    • Ελληνικός Καφές Παραδοσιακός – Σκούρος
    • Ελληνικός Καφές Μέτριος
    • Decafeine Ελληνικός

    Decafeine

    • Decafeine Espresso
    • Decafeine Φίλτρου
    • Decafeine Ελληνικός
    • Espresso
    • Καφές Φίλτρου
    • Ελληνικός
    • Decafeine
  • Προϊόντα

    Προϊόντα Τσάι
    & Σοκολάτας

    Σοκολάτα

    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια

    Τσάι

    • Ice Tea
    • Περί Φυτών ο Λόγος

    Άλλα Προϊόντα

    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
    • Σπιτική Λεμονάδα
    • Σοκολάτα
    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια
    • Τσάι
    • Ice Tea
    • Σπιτική Λεμονάδα
    • Περί Φυτών ο Λόγος
    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
  • Συνταγές

    Συνταγές Καφέ

    • Espresso
    • Espresso Con Panna
    • Espresso Coretto
    • Espresso Doppio
    • Espresso Lungo
    • Espresso Macchiato
    • Espresso Ristretto
    • Espresso Romano
    • Espresso με Γεύσεις
    • Freddo Espresso
    • Mochaccino Espresso
    • Cappuccino
    • Cappuccino Caramelo
    • Cappuccino Vienua
    • Freddo Cappuccino
    • Latte Macchiato

    Συνταγές Ροφημάτων

    • Σοκολάτα Ζεστή
    • Ζεστή Σοκολάτα με Ρούμι
    • Σοκολάτα Απευθείας από το Μεξικό
    • Milkshake Σοκολάτας
    • Σοκολάτα Κρύα Βιενουά

    Cocktail με Καφέ

    • Cocktail Espresso Condotti
    • Cocktail Espresso Condotti Beatrice
    • Cocktail με Espresso Affogato
    • Cocktail Espresso Condotti με Μοσχάτο Λήμνου
    • Cocktail Condotti Μandola (ζεστό)
    • Cocktail Irish Coffee

    Γλυκά με Καφέ

    • Κέικ Espresso με Γλάσο Mocca
    • Τιραμισού
    • Μους Caffe
    • Σεμιφρέντο με Καφέ
    • Cheese Cake Coffee
    • Cupcakes με Espresso Condotti
    • Panna Cotta Coffee

    Κατεβάστε το
    Barista Manual

    • Γενικές Συμβουλές για την Παρασκευή Καφέ
    • Συνταγές Καφέ
    • Συνταγές Ροφημάτων
    • Γλυκά με Καφέ
    • Cocktail με Καφέ
    • Barista Manual
  • Μηχανές

    Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης

    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • - Με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • - Με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • - Υπεραυτόματες Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • - Με Διανεμητή Δόσης
    • - On Demand
    • - Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • - Σοκολατιέρες
    • - Μίξερ
    • - Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες

    Μηχανές Καφέ Οικίας - Γραφείου

    • Υπεραυτόματες
    • Παραδοσιακές

    Είδη Συντήρησης

    • Φίλτρα Νερού
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ

    Αξεσουάρ

    • Barista
    • - Πατητήρια
    • - Θέσεις Πατητηριών
    • - Δοχεία Χτυπήματος
    • - Rinsers
    • - Γαλατιέρες
    • - Θερμόμετρα
    • - Βούρτσες
    • - Χάρτινα Φίλτρα
    • - Brewing
    • Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης
    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • Μηχανές Kαφέ Εspresso με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • Μηχανές Καφέ Espresso με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • Επαγγελματικές μηχανές VBM
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ με Διανεμητή Δόσης
    • Mύλοι Άλεσης Καφέ on Demand
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • Μίξερ
    • Σοκολατιέρες
    • Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες
    • Μηχανές Καφέ Οικίας - Γραφείου
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Espresso
    • Παραδοσιακές Μηχανές Καφέ Espresso
    • Είδη Συντήρησης
    • Φίλτρα Νερού
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Αξεσουάρ
    • Αξεσουάρ Barista
    • Πατητήρια
    • Θέσεις Πατητηριών
    • Δοχεία Χτυπήματος
    • Rinsers
    • Γαλατιέρες
    • Θερμόμετρα
    • Βούρτσες
    • Χάρτινα Φίλτρα
    • Brewing
  • Νέα
  • Επικοινωνία
Facebook Instagram

caffe condotti
  • Αρχική
  • Εταιρεία
    • Η Εταιρεία
    • Εγκαταστάσεις
    • Πιστοποιήσεις
    • Η Ιστορία του Καφέ
    • Τεχνικά Χαρακτηριστικά Καφέ
    • Τα Στάδια Παραγωγής του Καφέ
    • Καφές και Υγεία
  • Καφές

    Espresso

    • Espresso Alcentro
    • Espresso Condotti Oro
    • Espresso Vicollo
    • Espresso Condotti Crema
    • Κάψουλες Αλουμινίου Espresso Condotti
    • Decafeine Espresso

    Καφές Φίλτρου

    • Καφές Φίλτρου Αρωματισμένος
    • Εκλεπτυσμένα Χαρμάνια
    • Καφές Γεωγραφικής Προέλευσης
    • Decafeine Φίλτρου

    Ελληνικός

    • Ελληνικός Καφές Κλασσικός – Ξανθός
    • Ελληνικός Καφές Παραδοσιακός – Σκούρος
    • Ελληνικός Καφές Μέτριος
    • Decafeine Ελληνικός

    Decafeine

    • Decafeine Espresso
    • Decafeine Φίλτρου
    • Decafeine Ελληνικός
    • Espresso
    • Καφές Φίλτρου
    • Ελληνικός
    • Decafeine
  • Προϊόντα

    Προϊόντα Τσάι
    & Σοκολάτας

    Σοκολάτα

    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια

    Τσάι

    • Ice Tea
    • Περί Φυτών ο Λόγος

    Άλλα Προϊόντα

    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
    • Σπιτική Λεμονάδα
    • Σοκολάτα
    • Condotti Golden Choco
    • Condotti Bitter Choco
    • Condotti White Choco
    • Flavour Chocolates
    • Ρόφημα σοκολάτας με Στέβια
    • Τσάι
    • Ice Tea
    • Σπιτική Λεμονάδα
    • Περί Φυτών ο Λόγος
    • Condoccino
    • Hellenic Smoothies
    • Condotti Flavor Syrups
    • Σαλέπι
  • Συνταγές

    Συνταγές Καφέ

    • Espresso
    • Espresso Con Panna
    • Espresso Coretto
    • Espresso Doppio
    • Espresso Lungo
    • Espresso Macchiato
    • Espresso Ristretto
    • Espresso Romano
    • Espresso με Γεύσεις
    • Freddo Espresso
    • Mochaccino Espresso
    • Cappuccino
    • Cappuccino Caramelo
    • Cappuccino Vienua
    • Freddo Cappuccino
    • Latte Macchiato

    Συνταγές Ροφημάτων

    • Σοκολάτα Ζεστή
    • Ζεστή Σοκολάτα με Ρούμι
    • Σοκολάτα Απευθείας από το Μεξικό
    • Milkshake Σοκολάτας
    • Σοκολάτα Κρύα Βιενουά

    Cocktail με Καφέ

    • Cocktail Espresso Condotti
    • Cocktail Espresso Condotti Beatrice
    • Cocktail με Espresso Affogato
    • Cocktail Espresso Condotti με Μοσχάτο Λήμνου
    • Cocktail Condotti Μandola (ζεστό)
    • Cocktail Irish Coffee

    Γλυκά με Καφέ

    • Κέικ Espresso με Γλάσο Mocca
    • Τιραμισού
    • Μους Caffe
    • Σεμιφρέντο με Καφέ
    • Cheese Cake Coffee
    • Cupcakes με Espresso Condotti
    • Panna Cotta Coffee

    Κατεβάστε το
    Barista Manual

    • Γενικές Συμβουλές για την Παρασκευή Καφέ
    • Συνταγές Καφέ
    • Συνταγές Ροφημάτων
    • Γλυκά με Καφέ
    • Cocktail με Καφέ
    • Barista Manual
  • Μηχανές

    Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης

    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • - Με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • - Με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • - Υπεραυτόματες Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • - Με Διανεμητή Δόσης
    • - On Demand
    • - Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • - Σοκολατιέρες
    • - Μίξερ
    • - Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες

    Μηχανές Καφέ Οικίας - Γραφείου

    • Υπεραυτόματες
    • Παραδοσιακές

    Είδη Συντήρησης

    • Φίλτρα Νερού
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ

    Αξεσουάρ

    • Barista
    • - Πατητήρια
    • - Θέσεις Πατητηριών
    • - Δοχεία Χτυπήματος
    • - Rinsers
    • - Γαλατιέρες
    • - Θερμόμετρα
    • - Βούρτσες
    • - Χάρτινα Φίλτρα
    • - Brewing
    • Μηχανές Επαγγελματικής Χρήσης
    • Μηχανές Καφέ Espresso
    • Μηχανές Kαφέ Εspresso με Θερμοσιφωνικό Σύστημα
    • Μηχανές Καφέ Espresso με Τεχνολογία Πολλαπλών Boiler
    • Επαγγελματικές μηχανές VBM
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Αρθρωτής Σύνθεσης
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ με Διανεμητή Δόσης
    • Mύλοι Άλεσης Καφέ on Demand
    • Μύλοι Άλεσης Καφέ Καφεκοπτείου
    • Μικροηλεκτρικές Συσκευές Bar
    • Μίξερ
    • Σοκολατιέρες
    • Γρανιτομηχανές
    • Συρταριέρες
    • Μηχανές Καφέ Οικίας - Γραφείου
    • Υπεραυτόματες Μηχανές Καφέ Espresso
    • Παραδοσιακές Μηχανές Καφέ Espresso
    • Είδη Συντήρησης
    • Φίλτρα Νερού
    • Οικιακά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Επαγγελματικά Καθαριστικά Εξοπλισμού Καφέ
    • Αξεσουάρ
    • Αξεσουάρ Barista
    • Πατητήρια
    • Θέσεις Πατητηριών
    • Δοχεία Χτυπήματος
    • Rinsers
    • Γαλατιέρες
    • Θερμόμετρα
    • Βούρτσες
    • Χάρτινα Φίλτρα
    • Brewing
  • Νέα
  • Επικοινωνία
Facebook Instagram

Παρασκευή Καφέ

Γενικές Συμβουλές για την παρασκευή Καφέ

Γενικές Συμβουλές

Δοσολογία αλεσμένου καφέ = 7 γρ ± 0,5 (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και 8 γρ ανάλογα)

Θερμοκρασία νερού σε επαφή με τον αλεσμένο καφέ = 88°C ± 2°C (προσωπικά θεωρώ καλύτερη τη θερμοκρασία 90-93°C)

Θερμοκρασία εσπρέσο στο φλιτζάνι = 67°C ± 3°C

Πίεση Νερού = 9 bar ± 1

Χρόνος Διήθησης = 25 seconds ± 2.5 δευτερόλεπτα

Ρευστότητα = 45°C > 1.5 mPa s

Λιπαρά > 2 χγρ/χλ

Καφεΐνη = 100 χγρ/φλυτζάνι

Χιλιοστόλιτρα (ml) στο φλιτζάνι (με την κρέμα) = 25 ml ± 2.5

Καβούρδισμα

Καβούρδισμα: Οι βαθμοί καβουρδίσματος που χρησιμοποιούνται για το εσπρέσο είναι από μέτριο σκούρο έως σκούρο. Η χρυσή τομή κατά πολλούς είναι το σημείο εκείνο όπου έχει μόλις αρχίσει το δεύτερο κρακ.

Στο καβούρδισμα αυτό (Βενετίας-Vienna), το σώμα είναι αυξημένο, η γλυκύτητα φαίνεται περισσότερο ενώ δεν κρύβονται τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ από το στυλ καβουρδίσματος. Τα λάδια του καφέ αν υπάρχουν πάνω στους κόκκους πρέπει να είναι ελάχιστα.

Η Τέχνη του
Καβουρδίσματος

Καβούρδισμα Καφέ
Το Άλεσμα και ο Μύλος του Καφέ​

Το Άλεσμα και
ο Μύλος του Καφέ

Άλεσμα: Το σωστό άλεσμα είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για ένα καλό εσπρέσο. Το άλεσμα ρυθμίζεται ανάλογα με το χαρμάνι, τη μηχανή και την υγρασία περιβάλλοντος, για να επιτευχθεί χρόνος διήθησης του εσπρέσο στα 25+-2.5 δευτερόλεπτα.

Μύλος Καφέ: Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανών αλέσεως του καφέ. Οι μύλοι με λεπίδες είναι εντελώς ακατάλληλοι για εσπρέσο. Οι επαγγελματικοί μύλοι με πέτρες είναι οι ιδανικοί. Ο ρυθμός περιστροφής στις πέτρες πρέπει να είναι χαμηλός για να μη ζεσταίνεται και αλλοιώνεται ο καφές κατά το άλεσμα. Γι’ αυτό και οι επαγγελματικοί μύλοι έχουν μεγάλες πέτρες ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύουν σε υψηλές στροφές.

Δοσολογία, Κατανομή
& Πάτημα του Καφέ

Δοσολογία Καφέ: Ο φρέσκος καφές αμέσως αφού αλεσθεί, θα πρέπει να τοποθετείται στο φίλτρο του εσπρέσο (portafilter). Η δοσολογία που συνιστάται είναι 7 γρ ± 0,5 αλλά και 8γρ μπορούν να δώσουν καλά αποτελέσματα. Ο παλιός καφές θα πρέπει πάντα να πετιέται πριν αλεσθεί νέος. Ιδανικά θα πρέπει ο μύλος να αλέθει κάθε φορά μόνο την ποσότητα που χρειαζόμαστε.

Κατανομή: Η κατανομή του αλεσμένου καφέ στο φίλτρο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη, για να αποφεύγονται προβλήματα κατά τη διήθηση. Αν η κατανομή δεν είναι ομοιόμορφη τότε το καυτό νερό υπό πίεση θα ακολουθήσει τη διαδρομή με τη μικρότερη αντίσταση κατά τη διήθηση.

Πάτημα του Καφέ (Tamping): Αμέσως μετά τη κατανομή του καφέ, έρχεται το πάτημα του καφέ. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αξεσουάρ, το tamper, που μοιάζει με έμβολο, ο μπαρίστας συμπιέζει το καφέ στο φίλτρο, για να γίνει πιο συμπαγής και να ελαχιστοποιηθούν τα κενά ανάμεσα στους κόκκους. Με αυτό το τρόπο το νερό αναγκάζεται να περάσει από όλο το καφέ κατά τη διήθηση. Αμέσως μετά τη διήθηση η τελευταία πινελιά του μπαρίστα είναι το γυάλισμα του coffee pack, όπου εφαρμόζοντας ελάχιστη πίεση περιστρέφει το tamper, πάνω στο καφέ, για να γυαλιστεί η επιφάνεια και να γίνει ομοιόμορφη.

Tamping
Νερό για Espresso

Νερό, Θερμοκρασία & Πίεση

Νερό: Το νερό που χρησιμοποιείται για το εσπρέσο θα πρέπει να είναι φρέσκο και φιλτραρισμένο. Νερό με λανθασμένη αλατότητα μειώνει τη διάρκεια ζωής της εσπρεσομηχανής, και δίνει άσχημη στη γεύση εσπρέσο. Ένας τρόπος για ελέγξετε την ποιότητα του νερού είναι η εξής: βάλτε την εσπρεσομηχανή να τρέξει καυτό νερό σε ένα διάφανο ποτήρι χωρίς να τοποθετήσετε το γκρουπ.

Θερμοκρασία Νερού: Η θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε για το εσπρέσο πρέπει να είναι σταθερή και ρυθμισμένη περίπου στους 90-93°C. Η ιδανική θερμοκρασία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως πχ το χαρμάνι που χρησιμοποιείτε.

Πίεση Νερού: Η πίεση του νερού πρέπει να είναι ρυθμισμένη στα 9-10 μπαρ. Αν η πίεση είναι ρυθμισμένη ψηλότερα τότε ο καφές θα πρέπει να αλεσθεί πιο ψιλός και το αποτέλεσμα θα είναι πικρό.

Πίεση Μπόιλερ
& Χρόνος Διήθησης

Πίεση Μπόιλερ: Όσο πιο ψηλή η ρύθμιση του μπόιλερ τόσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία και τόσο περισσότερος ο ατμός. Η πίεση φαίνεται συνήθως σε ένα μανόμετρο μπροστά στη μηχανή. Σε οικιακές μηχανές η πίεση πρέπει να είναι το πολύ 1,1 μπαρ ενώ σε επαγγελματικές το πολύ 1,2.

Χρόνος Διήθησης: Ο χρόνος διήθηση του εσπρέσο πρέπει όπως είπαμε να είναι 25 ± 2.5 δευτερόλεπτα. Η διήθηση πρέπει να σταματάει όταν η ροή του εσπρέσο αρχίζει να γίνεται ξανθή (ξανθό = ξινό). Αν ο καφές είναι μπαγιάτικος ή χοντροκομμένος ή δεν έχει δοσολογηθεί, κατανεμηθεί και πατηθεί σωστά η ροή θα γίνει ξανθή-κίτρινη πριν τα 25 δευτερόλεπτα.

Χρόνος Διήθησης Espresso
Καθαρισμός Μηχανής Εσπρέσο

Καθαρισμός Μηχανής Εσπρέσο
& Συντήρηση Μύλου Καφέ

Καθαρισμός Μηχανής Εσπρέσο: Η μηχανή του εσπρέσο, το γκρουπ, τα φίλτρα και γενικότερα όλα τα εξαρτήματα θα πρέπει να καθαρίζονται συστηματικά με κατάλληλα καθαριστικά.

Συντήρηση Μύλου Καφέ: Ο μύλος του καφέ, οι πέτρες, και τα δοχεία, θα πρέπει κάθε μέρα να καθαρίζονται. Ένας πολύ καλός εβδομαδιαίος καθαρισμός είναι απαραίτητος όταν γίνεται επαγγελματική χρήση.

Περιβαλλοντικές Συνθήκες
& Φλιτζάνι Εσπρέσο

Περιβαλλοντικές Συνθήκες: Η υγρασία και η θερμοκρασία επηρεάζουν τον υγροσκοπικό καφέ (απορροφά υγρασία). Για αυτό το λόγο ανάλογα με το περιβάλλον μπορεί να χρειάζεται και μια αλλαγή στη ρύθμιση άλεσης. Καλό είναι ο καφές σε κόκκους να μην είναι δίπλα σε μηχανές που παράγουν πολλή θερμότητα (εσπρεσομηχανή) για να μην αλλοιώνεται γρήγορα.

Φλιτζάνι Εσπρέσο: Τα φλιτζάνια καφέ εσπρέσο θα πρέπει να είναι πορσελάνινα με παχιά τοιχώματα για να κρατούν την θερμότητα, και να μην είναι πολύ μεγάλα για να μην κρυώνει ο καφές και χάνεται γρήγορα το άρωμα στον αέρα.

Φλιτζάνι Εσπρέσο
Παρασκευή αφρόγαλου

Παρασκευή Αφρόγαλου

Παρασκευή αφρόγαλου: Ρίχνεται πολύ κρύο γάλα πλήρες σε μια κωνική(που στενεύει προς τα επάνω) κανατά από μέταλλο η πορσελάνη. Εισάγεται το ακροφύσιο της μηχανής σχεδόν μέχρι τον πάτο της κανάτας, ανοίγεται την βαλβίδα του ατμού και περιστρέφεται το ακροφύσιο στο γάλα 5-8 δευτερόλεπτα. Χαμηλώνεται την κανατά μέχρι το ακροφύσιο να βρεθεί μόλις κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος. Όταν η επιφάνεια αρχίζει να αφρίζει, τοποθετήστε το ακροφύσιο πιο χαμηλά στο γάλα και κλείνεται τον ατμό. Ένας βαθύς ήχος γουργουρίσματος σημαίνει ότι το γάλα αφρίζει. Μόλις σχηματιστεί λεπτός αφρός κλείνεται την βαλβίδα.

Condotti since 2013

2310 307001
698 7563458

Καρακάση 112 Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη 54453

Facebook Instagram
Eurocert
Eurocert
Alcafe
Alcafe
Speciality coffee Associaton
Speciality coffee Associaton

© 2023 Caffe Condotti. All rights Reserved | Πολιτική Απορρήτου