Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος το γάλα με την σκόνη μέχρι να δέσουν τα δυο υλικά. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο ξύσμα κουβερτούρας η λευκής τρούφας. Σε περίπτωση που θέλουμε να μετατρέψουμε τη ζεστή σοκολάτα σε σοκολάτα βιενουά, προσθέτουμε στο ρόφημα μας σαντιγί.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρόφημα σοκολάτας, το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι και σερβίρουμε σε φλιτζάνια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα γάλατα, τη σοκολάτα Condotti,τη ζάχαρη, την βανίλια, τα ξυλάκια κανέλας, το κάρδαμο, το τσίλι, την πιπεριά και το λικέρ σοκολάτας. Μόλις βράσουν ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βάζουμε στο μπλέντερ το γάλα, τη σοκολατα,το παγωτό και τα παγάκια.
Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη κρέμα.
Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια παγωτού και γαρνίρουμε με σαντιγί και σκόνη κακάο.
Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη κρέμα.
Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια παγωτού και γαρνίρουμε με σαντιγί και σκόνη κακάο.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα, τη σκόνη και τα παγάκια μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρουμε με σαντιγί.