Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, σόδα, αλάτι και βανίλια. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Συγχρόνως, διαλύουμε τον καφέ σε 1 φλ.τσ. βραστό νερό, τον προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση, μερικά δευτερόλεπτα.
Διαλύουμε τον καφέ CONDOTTI στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέχρι τη μέση τους (οριζόντια) και τα στρώνουμε σε οβάλ ή μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος, μαζί με το βούτυρο, να λιώσει σε μπαιν μαρί (στερεώνουμε το σκεύος επάνω από νερό που σιγοβράζει, χωρίς να το αγγίζει), ανακατεύοντας απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις λιώσει. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους (θα χρειαστούμε τους 2 κρόκους).
Ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα. Ανακατεύουμε σε μπολ τον στιγμιαίο καφέ, το κονιάκ, τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα του καφέ και των κρόκων.
Φτιάχνουμε παντεσπάνι αφού χτυπήσουμε πολύ καλά τα αυγά στο μίξερ για να γίνε αφράτο, ή το αγοράζουμε έτοιμο από σουπερ μαρκετ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε λίγο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει.
Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το λικέρ, τις βανίλιες και τον καφέ να βράσουν.
Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το λικέρ, τις βανίλιες και τον καφέ να βράσουν.