Caffe Condotti

 
 

Decafeine

Με τον όρο Decafeine περιγράφουμε εκείνο το είδος του καφέ το οποίο έχει υποστεί τη διαδικασία αφαίρεσης της καφεΐνης, διατηρώντας το επιτρεπτό όριο περιεκτικότητας αυτής, χωρίς όμως να χάνει κατά τη διάρκεια παραγωγής του, το άρωμα και τη γεύση του.

Η μέθοδος βάση της οποίας κατέστη εφικτή η αφαίρεσης της καφεΐνης, ανακαλύφθηκε το 1820 από το Γερμανό χημικό, Friedlib Ferdinand Runge.

Όπως είναι φυσικό στο πέρασμα του χρόνου η μεθοδολογία αυτή μετεξελίχθηκε με αποτέλεσμα ο γιατρός Ludwig Roselius, επεξεργάζοντας τους κόκκους του καφέ με ατμό πριν αυτοί έρθουν σε επαφή με το διαλυτικό, διαπίστωσε πως η επαφή του πράσινου κόκκου με τον ατμό, διευκολύνει στην αφαίρεση της καφεΐνης.

Ο λόγος για τον οποίο η διαδικασία αυτή δεν επιδρά σημαντικά στα αρώματα του καφέ, είναι διότι η αφαίρεση της καφεΐνης πραγματοποιείται όσο οι κόκκοι είναι πράσινοι (ωμοί), έτσι τα περισσότερα αρωματικά συστατικά, που αναπτύσσονται στη διάρκεια του καβουρδίσματος, δεν χάνονται.

Η περιεκτικότητα καφεΐνης σε ένα Decafeine, βάση νόμου, είναι συγκεκριμένη έτσι το ποσοστό της καφεΐνης του θα πρέπει αν είναι μικρότερο του 0,3 τοις εκατό.

Η διαδικασία αφαίρεσης της καφεΐνης πραγματοποιείτε με τη χρήση διαλύτη, ο οποίος σε συνδυασμό με το νερό, μπορεί και παρασύρει την καφεΐνη από τους κόκκους του καφέ.

Η εταιρία Condotti σας παρέχει Ελληνικό καφέ καθώς και καφέ Espresso και Φίλτρου, απαλλαγμένο από την καφεΐνη κατά 99,9% σύμφωνα με τη μέθοδο "Swiss water method".

Oι Decafeine είναι 100% Arabica.

Decafeine EspressoDecafeine Φίλτρου - Decafeine Ελληνικός

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Καφές Decafeine

Κατάστημα

Τα γραφεία της εταιρίας μας βρίσκονται στη Καρακάση 112, Κάτω Τουμπα, Θεσσαλονίκη
  • 2310 307001
  • 6987563458
  • 6948601380
  • 2310 307001